Árajánlatok

GYÁRTÁS MODELLEZÉS:

  •  Anyagszükséglet
  •  Technológiai információk
  •  Alvállalkozói tevékenységek

EGYÉB FUNKCIÓK:

  •  Instant MRP
  •  Közvetlen költség számítás
  •  Mennyiségi engedmények
  •  Profitábilitás elemzés
  •  Import előző ajánlatokból
 
 
A FactoryMaster árajánlat modulja lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy percek alatt pontos árajánlatot készítsen, figyelembe veszi az összes felmerülő anyagköltséget az elsődleges beszállító áraival számolva, de lehetőség van a beszállító változtatásával kalkulált más ajánlatok készítésére is.
 
Az árajánlat egy adott vevő számára készül és tartalmazza a kiajánlott termékeket és azok mennyiségét.
 
Készíthetünk egyszerű-, és részletes árajánlatot is, az utóbbi anyagszükségletre vonatkozó és technológiai információkat is tartalmaz. A felhasználó igény szerint választhat, hogy milyen részletezettségű árajánlatot akar készíteni.
 
Az új, eddig még nem gyártott termékekkel kapcsolatban már ezen a szinten lehet a gyártást modellezni, és előre definiált keretek között összeszedni az összes olyan elemet, ami az eladási árat befolyásolni fogja (pl.: beszerzendő alapanyagok és kereskedelmi tételek, igénybe vett alvállalkozói tevékenységek, házon belül gyártott beépülő alkatrészek, egyéb díjak, stb.)
 
A házon belüli gyártás költségeivel kapcsolatban a rendszer figyelembe veszi az egyes gyártási műveletekre vonatkozó beállási-, és műveleti időket, a gyártandó darabszámot, valamint az egyes műveletek végrehajtására alkalmas berendezések rezsióradíját:
 
 
 
 
Az anyag-, és műveleti költségek figyelembe vételével a rendszer kiszámítja a közvetlen költséget, amit a felhasználó vagy elfogad, vagy felülír egy kereskedelmileg megfelelőbb árral.
 
Szükség szerint mennyiségi engedményeket is lehet alkalmazni a közvetlen költség kalkulációjában.
 
Az árajánlat (annak elkészülte után) közvetlenül a rendszerből, fax vagy e-mail formájában azonnal elküldhető az ügyfélnek (céges fejléccel, logó-val együtt).
 
Egy részletes ajánlat elemző lista szintén készíthető házon belüli egyeztetés ill. felhasználás céljából.
 
Ezeken kívül a felhasználó lefuttathat egy 'instant' MRP-t (anyagszükséglet tervezést) és ütemezést, hogy lássa, hogy az ajánlatban szereplő termék(ek) mikorra gyártható(k) le. Ez egy különösen hasznos funkciója a rendszernek, mert nagyfokú rugalmasságot biztosít a vevő felé.
 
A gyártást követően a tény adatok birtokában egy elemzés segítségével megvizsgálható, hogy az aktuális költségeket tekintve mennyire volt profitábilis az adott árajánlat, és az elemzés eredményétől függően szükség szerint módosítható az eredeti változat.
 
A modul által biztosított főbb előnyök:
 
- pontos, részletes, gyors válasz az érdeklődőknek
- könnyen elérhető referencia ajánlati bázis
- gyorsan elkészíthető ajánlatok minta ajánlatokból, vagy előző ajánlatokból
- szállítási határidők előrejelzése az ajánlaton
- ajánlati adatok transzferálhatósága a gyártási utasításokba.
 

Nyomtatás   E-mail