Gyártás

GYÁRTÁS MONITOROZÁS

  •  Vonalkódos rendszerben
  •  Műhely adatgyűjtő terminálokkal (SFDC)
  •  Idő azonos (real-time) nyomonkövetés
  •  Tényadatok automatikus frissülése
  •  Tervrajz csatolás verziószám figyeléssel
  •  Ellenőrzési adatok dokumentálása mérési jegyzőkönyvben
  •  Dolgozói teljesítmény kimutatás

A gyártás on-line nyomon követése a FactoryMaster rendszer 'Gyártás' moduljában munkalapok segítségével történik.

A felhasználó a cikktörzsben minden gyártott félkész-, ill. késztermékhez kapcsolódóan tetszőleges számú alternatív technológiát definiálhat és karbantarthat.

A konkrét gyártási feladatok indításakor kinyomtatott munkalapok (gyártáskísérők) ezeket a törzsadatokat felhasználva készülnek, csak a technológiában definiált beállítási-, és műveleti idők már a gyártandó mennyiségnek megfelelően fel vannak szorozva.

A munkalap kinyomtatása előtt a törzsadatként beimportált technológiában a felhasználó szabadon végezhet bármilyen módosításokat, ezek a változtatások csak az aktuális gyártási munkára vannak hatással, a törzsadatokra nem.

A rendszerben több mint 50 féle alapértelmezett munkalap formátum van, a felhasználó ezek közül választhatja ki a számára legmegfelelőbbet. Az aktuális gyártási folyamatok készültségi szintjének nyomon követése a munkalapok segítségével történik, egy-egy munkalapra kattintva azonnal látszik a képernyőn, hogy a gyártási folyamat melyik műveletnél tart és hány munkadarab készült el, ill. kooperációs tevékenység igénybevétele esetén, hogy visszaérkezett-e már az áru az alvállalkozótól. A munkalapokon szereplő tény adatok a műhelyadatgyűjtő terminálokon keresztül frissülnek real-time (időazonos) módon.

A technológiai utasítások tartalmazzák az egyes műveleteket a hozzájuk tartozó beállítási-, műveleti időkkel együtt, alvállalkozói tevékenységek esetén pedig átfutási időkkel együtt. Minden egyes technológiai művelet eszköz kódokkal kapcsolódik azokhoz a gépekhez, tevékenységekhez, amelyeket a vállalkozás végez. A technológián belül minden egyes művelethez rögzíthető olyan szöveges információ vagy utasítás, amire az adott műveletnél a dolgozónak figyelnie kell. Ezek az előre definiált figyelmeztető üzenetek a kinyomtatott gyártáskísérőn is szerepelnek az egyes műveletek rubrikájában. Egy-egy termékre vonatkozó technológiában ezen kívül ellenőrzési utasítások is definiálhatók műveletenként, ahol rajzhivatkozással előírjuk, hogy milyen méretet, milyen mérőeszközzel, milyen tűréssel kell ellenőriznie a dolgozónak. A MEO-s kolléga által elvégzendő tevékenységeket gyártásközi, ill. végátvételi ellenőrzési műveletekként rögzítjük a technológiában. Az ellenőrzés során mért tényadatok rögzítésére is biztosít felületet a rendszer, az itt rögzített adatok kinyomtathatók mérési jegyzőkönyv formájában, ami a vevő igénye szerint mellékelhető a késztermékhez.

A standard erőforrás megnevezésen túl (CNC megmunkáló központ, daraboló, eszterga, stb.) a felhasználó definiálhat olyan részletes szöveges műveleti utasításokat is, melyek a munkalap kinyomtatásakor megjelennek egy-egy konkrét művelethez kapcsolva.Alvállalkozói műveletek esetén ezek a részletes műveleti utasítások automatikusan megjelennek a konkrét alvállalkozói beszerzési megrendelésen.

Egy adott gyártási technológia definiálása után az bármikor kinyomtatható munkalap (gyártáskísérő) formájában, amelyen meg fog jelenni a vevő, az igényelt mennyiség, a határidő, és a munkalapszám, ez utóbbi vonalkódos formában.

Minden gyártási technológiához kapcsolható tervrajz (egy adott cikkre vonatkozóan) verziószám figyeléssel. A rendszer megvizsgálja, hogy ugyanaz a verziószám szerepel-e a gyártási utasításban, a vevői rendelésen, a tervrajznyilvántartásban és a munkalapon. Amennyiben valahol eltérést talál, figyelmeztető üzenetet küld.A FactoryMaster tervrajz nyilvántartásában keletkezik egy bejegyzés, ha a tervrajzban mérnöki változtatás történt. Ez teljes nyomon követhetőséget biztosít a felhasználó számára a tervrajz változás okát illetően.

Amennyiben egy gyártási technológiában vagy annak egy műveletében változás történik, akkor a rendszer automatikusan megkérdezi, hogy a meglévő munkalapokon is átvezesse-e a változást.

Egyedi gép,- szerszámgyártás

Milyen előnyöket élveznek az egyedi gép-, illetve szerszámgyártók, akik a FactoryMaster termelésirányítási rendszert választják?

A rendszer az egyszerű, egyetlen nyersanyagot tartalmazó terméktől a bonyolult, több ezer összetevőt, több szerelési szintet tartalmazó termékig képes kezelni a különféle gyártásokat.

A rendszer már az árajánlat készítés pillanatában támogatja a technológiai kalkulációt.

A rendszer bevezetésével a gyártási folyamatok átláthatóvá, valós időben nyomon követhetővé válnak.

A műhely adatgyűjtő terminálok segítségével, plusz adminisztráció nélkül, a vállalkozás, az egyes erőforrások valamint a dolgozók teljesítménye folyamatosan mérhetővé válik.

Azok az információk, amelyek eddig csak fejben voltak elérhetőek, a rendszer által leképezhetővé válnak. A rendszer használatával a vállalkozás láthatatlan, fejekben lévő tudásbázisa, bármikor visszakereshetővé válik.

A FactoryMaster nem egyszerűen egy számítógépes rendszer, hanem egy know-how. A rendszerrel egy olyan eljárásrendet kap készen, amelyből azonnal profitálhat.

 
© WinnerNet FactoryMaster Hungary Kft Adószám: 12335172-2-13 Cégj.sz: 13-09-085583
Székhely - Levelezési cím:
WinnerNet - FactoryMaster Hungary Kft H-2092 Budakeszi, Gábor Áron u. 103/A
T: +3623 535-231 T: +3630 308-3119
WinnerNet - FactoryMaster Hungary Kft H-2040 Budaörs, Teller Ede krt. 141.
T: +3623 535-231 T: +3630 600-8542