23. Esettanulmány: Összetett beszerzési projekt sok tételes anyaglistákkal

Az esettanulmányban szereplő céget 3,5 évvel ezelőtt alapította két mérnök. A cégnek jelenleg 20 alkalmazottja van, akik a fröccsöntő ipar automata gépeinek tervezésére és építésére szakosodtak, (például a CD-k és DVD-k tömeggyártására alkalmas gépek, és egyre inkább a kontaktlencsegyártás).
 
 
 
Probléma 1: A tevékenység jellegéből adódóan a cégnek nagy számú Anyagszámlát kell tudni kezelni, melyek egy része még kiállítás alatt áll, más részük pedig a beszerzés folyamatában van.
 
Probléma 2: Ebben a környezetben, egy terjedelmes papírokat használó Beszerzési Rendelés Rendszer lassúvá, nehézkessé vált, és a rendelések számának növekedésével egyre több hibához vezetett.
 
Probléma 3: A gyártási folyamatnak egy igen fontos része egy projekt alkatrész ktg.-ének ellenőrzése a gyártás különböző fázisaiban, ill. a beszerzési rendelés szintjén, és annak biztosítása, hogy a tényleges ktg-ek ne haladják meg a tervezett ktg-eket. A ’lepedőnyi’ papírokkal dolgozó megoldás nem tett eleget ezeknek az elvárásoknak.
 
Probléma 4: A régi rendszer nem foglalta magában a munkabérköltség számítást. A cég olyan megoldást szeretett volna, mellyel projektenként tervezhető, rögzíthető és nyomon követhető a munkabérköltség a szerelés valamennyi fázisában.
 
Megoldás: A FactoryMaster MRP Gyártás Ellenőrző Rendszere magában foglal egy jól felépített és könnyen használható, több szintű Anyagszámla kezelőt, amelyből a Munkalapok gyorsan elkészíthetőek, és egyben alapját képezik a Projekt Beszerzési Rendeléseknek. Egy-egy projekt munkabér költségei szinte percre lebontva követhetők a szerelés során.
 
„ Több szempontból is a FactoryMastert választottuk.”, magyarázza az ügyvezető igazgató, „ A bemutató során nyilvánvalóvá vált a FactoryMaster nagyszerűsége. A Számlázó és Utókalkulációs modulok teljesen megfeleltek a tevékenységünknek, de a Beszerzési modul valahogy nem volt ’telitalálat’. Biztosítottak minket, hogy egy kis változtatással megvalósítható a projektenkénti Beszerzési Rendelés és a FactoryMaster minden várakozásunkat felülmúlta. Választásom első és legfontosabb oka a FactoryMaster rugalmas, szolgálatkész, jó hangulatú együttműködése volt.
 
Néhány további előny, amit a FactoryMaster biztosít számunkra:
 
Jól ellenőrzött Anyagszámlák, melyek könnyen másolhatók ill. módosíthatók
A Beszerzési Rendelések gyors és könnyű elkészítése
A projekt beszerzési ktg.-ek  és a még nyitott tételek figyelésének lehetősége (megrendelt, de még kiszállításra váró)
Összesített és részletezett projekt ktg.-ek
A műhely adatgyűjtőin keresztül rögzített munkabérköltségek.

Nyomtatás   E-mail