Ütemezés

Orchestrate - Feladatok ütemezése - APS: Advanced Production Scheduling

Az Orchestrate – munkák ütemezése rendszer egy APS – Advanced Production Scheduling: rövidtávú (napi, műszakszintű) termelési terv előállítására alkalmas szoftver, amely részletes tervet generál arra vonatkozóan, hogy a munkarendelések műveleteit mely konkrét időpontban (óra, perc) és mely erőfrrásokon, milyen sorrendben, sorozatnagyságban, stb. kell végrehajtani.

Amennyiben az Ön gyártó vállalkozása már szembesült a munkák ütemezése, a kapacitás tervezés, a mi lenne ha feladatok egyszerűnek tűnő, de mégis komplex feladatok megoldási nehézségeivel akkor nézze meg az új ütemező eszközünket.

 

Kérjen bemutatót most. Kapcsolati urlap

Az Orchestrate – munkák ütemezése rendszer képes figyelembe venni az összes, elsodleges vagy másodlagosnak tekintett erőforráskorlátot, ellenőrzi az anyagszükségletet, és figyeli a készletszintek alakulását. Emellett törekszik a szállítási határidok tartására, és végeredményben úgy hoz létre termelési tervet, hogy annak végrehajtásához minden szükséges feltétel adott legyen: szabad gépkapacitás, anyag, humán eroforrás, szerszám, muveletek elotti és utáni technológiai idok, stb.

A munkatervek és azok műveleteinek sorrendezése szabály alapú, történhet előre- illetve visszafelé ütemezéssel, megtartva a műveleti preferenciákat, de engedve a sarzsok bontását, végeredményben az erőforrások minél jobb kihasználtságát eredményezve.

Az Orchestrate - APS rendszer figyeli az erőforrások idobeli rendelkezésre állását, lehetoséget biztosít az erőforrások naptárrendszerének kialakítására, karbantartására, és ezek figyelembevételére az ütemezés/újraütemezés során.

Az Orchestrate - APS rendszer a törzsadatokat célszerűen a FactoryMaster termelésirányítási rendszer vagy más ERP rendszerből veszi, de ennek hiányában azokat saját funkcióként is képes kezelni. Az alkalmazó vállalat szempontjából tehát kívánatos az ERP integráció, és erre alkalmasn az Orchestrate APS rendszer, de az ERP megléte nem kizárólagos kritérium.

Az Orchestrate - APS rendszer fontos része a termelési program grafikus vizualizációja. A grafikus felület alkalmas a tervezés interaktív módon, kézzel történő megváltoztatására. Az ütemezés során automatikusan előállított terv iránymutatásként szolgál, a döntés és a változtatás joga az eszköz használójának kezében van. Lehetőség van tervváltozatok készítésére, illetve a különböző alternatívák objektív módon történő összehasonlíthatósága.

Az Orchestrate - APS rendszer alkalmazásának célja periodikus vagy váratlan eseményhez kötötten indított, és rövid idő alatt megvalósított újratervezés, ami feltételezi a gyártási terv státuszának követését. Az Orchestrate - APS alkalmazásához ennek megfeleloen a terv folyamatos követésére, továbbá a rendelések és muveletek státuszának rögzítésére van szükség.

 

Munkák ütemezése, Díjnyertes termelésirányítás

<

Munkák ütemezése, Díjnyertes termelésirányítás

© WinnerNet FactoryMaster Hungary Kft Adószám: 12335172-2-13 Cégj.sz: 13-09-085583
Székhely - Levelezési cím:
WinnerNet - FactoryMaster Hungary Kft H-2092 Budakeszi, Gábor Áron u. 103/A
T: +3623 535-231 T: +3630 308-3119
WinnerNet - FactoryMaster Hungary Kft H-2040 Budaörs, Teller Ede krt. 141.
T: +3623 535-231 T: +3630 600-8542