• Telefon 
  • +3623 5353-231
 
  • Kérjen ingyenes bemutatót
  • office@factorymaster.hu
 
  • Mobile
  • +3630 0975-911
Forgácsoló munkák kivitelezése, Fogazott alkatrészek

Forgácsoló munkák kivitelezése, Fogazott alkatrészek

Szabó Fogaskerékgyártó Kft. 1976-ban alakult. Fő profiljuk: Forgácsoló munkák kivitelezése, Fogazott alkatrészek (fogaskerekek, kúpkerekek, tengelyek, bordástengelyek, hajtóművek,) gyártástervezése, és gyártása. Továbbá: Fogköszörülés, Belső fogazás, Üregelés, Hord kép ellenőrzés és Összejáratás mérőgépeken.
 
Jelenlegi foglalkoztatottak száma: 30 fő
 
Technológiai sorrendjük a következő részfolyamatokat foglalja magába: a darabolás, esztergálás, üregelés, marás, lefejtő marás, fogvésés, fogköszörülés, furat- illetve palástköszörülés. A fogaskerékgyártás egyik alapvető technológiai lépése a durva megmunkálás utáni edzés, amelyet alvállalkozóval végeztetnek el.
 
Fejlődés
 
A vállalkozás célja, hogy tevékenységüket versenyképessé tegyék a mai kor elvárásaival szemben is.
 
Ennek érdekében technológiai fejlesztéseket hajtottak végre, így a nagy felületi pontosságú fogaskerék gyártási technológiákat a nagyobb méret tartományokban (700 mm-es külső és 500 mm-es belső átmérőnél nagyobb) is elérhetővé tették, ugyanis az ún. alternatív iparágakban (pl.: megújuló energiák) egyértelműen a nagyobb fogaskerék méretek dominálnak.  
 
Céljaik elérése érdekében szükségessé vált az információ, mint erőforrás, hatékony kezelése, ezért megfelelő termelésirányítási eszközt kerestek.
 
A Szabó Fogaskerékgyártó Kft. a FactoryMaster termelésirányítás rendszerét választotta, mint stratégiai irányítási rendszert.
 
Ez a rendszer kiváltja a vállalatnál eddig szigetszerűen működő, többszörös adatbevitelt igénylő irodai szoftvereket. A FactoryMaster termelésirányítási rendszer hatóköre: ügyfélkapcsolat kezelés (CRM), készletgazdálkodás, raktározás, beszerzés, értékesítés, kapacitástervezés, gyártásprogramozás, minőségbiztosítás, utókalkuláció.
 
Ezeknek a területeknek az integrálásával gyakorlatilag vállalkozás működésének összes folyamata lefedésre került. A beruházás során az adatgyűjtő szoftver és az irodai terminálokat működtető szoftver installálása mellett, beszerzésre kerültek Micro Touch M150 15 LCD érintőpados képernyővel és vonalkód leolvasóval ellátott műhely adatgyűjtő terminálok.
 
A rendszer bevezetése 3 hónapig tartott. A projekt első szakaszában megtörtént a helyzetfelmérés, majd a hardverek és a szoftverek installálása. Ezt követte a rendszer tesztelése. Tesztelés során ellenőrzésre került, hogy megfelelően működnek-e az egyes modulok és a feltárt esetleges hibák korrigálásra kerültek. A végső fázist az adatfeltöltés, vagyis a migráció jelentette. A projekt zárásakor a rendszer éles indítása megtörtént.
 
A termelésirányítási rendszer önmagában, hozzáértő felhasználók nélkül azonban nem alkalmas funkciójának betöltésére. Ezért azok a munkatársak, akik a jövőben használni fogják a rendszert, oktatáson vettek részt, ahol elsajátították a rendszer mindennapi használatához szükséges készségeket.
 
Az oktatást a FaktoryMaster Hungary szakemberei végezték.

Nyomtatás   E-mail

Information

Azzal, hogy belép a WinnerNet FactoryMaster Hungary Kft valamely oldalára, elfogadja az alábbi feltételeket, még abban az esetben is, ha nem regisztrált felhasználója, előfizetője a rendszer egyik szolgáltatásának sem:

Az oldalon megjelent teljes tartalom a WinnerNet FactoryMaster Hungary Kft és az Access UK szellemi tulajdonát képezik. A weblap tartalmának engedély nélküli felhasználása, másolása, publikálása tilos.