• Telefon 
  • +3623 5353-231
 
  • Kérjen ingyenes bemutatót
  • office@factorymaster.hu
 
  • Mobile
  • +3630 0975-911
Az anyagszükséglet tervezés előnye (MRP)

Az anyagszükséglet tervezés előnye (MRP)

Az eredetileg öntőminta-készítő cég, repülőgépek csőszerelvényeinek legnagyobb beszállítójává nőtte ki magát. Ezek a szervények megtalálhatók  a legtöbb  kereskedelmi, hadi, tengeri és energiafejlesztő sugárhajtóműveiben. A cég havonta kb. 800 különböző szerelvényt gyárt 130  fős képzett  alkalmazott segítségével.


Minden szerelvény átlagosan 10 komponensből áll, következésképpen a cégnek szüksége volt a nagymennyiségű anyagszámla könnyű karbantarthatóságára.

Probléma 2: Minden szerelvény előállításához szükségesek vásárolt alkatrészek (csövek, rudak és egyéb apró összetevők); apró alkatrészek gyártása, CNC cső hajlítás, és a csőalkatrészek belső röntgen tesztelése. Magától értetődő, hogy szükség volt egy olyan integrált rendszerre, amely komplex módon kezelni és követni tudja a beszerzési megrendelést és a gyártási folyamatokat.

Probléma 3: A megrendelők igényei folyamatosan változnak. Nem ritka a már rögzített mennyiségek és dátumok változása egészen a szállítás napjáig beleértve az öt napostól hat hónapig terjedő beszerzési normaidővel rendelkező termékeket, ezért a vállalkozás olyan rendszert keresett, amellyel az adott pillanatig beérkező beszerzési is termelési igényekre vonatkozólag gyors döntésre képes.

Megoldás: A FactoryMaster eredményesen kielégíti vállalkozásunk nagyfokú üzleti tevékenységével kapcsolatos sokrétű igényeket. A cég leginkább az MRP modulra támaszkodik, amely az integrált anyagraktár rendszerre, a vásárolt és gyártott alkatrészek, beszerzési megrendelés, és gyártás irányítás modulokra épül, meghatározza a vevői igények alapján (vevői megrendelések) tervezett jelenlegi és jövőbeli anyagszükségleteket.

A vállalkozás vezetője szerint, , “Mielőtt a FactoryMastert választottuk, üzleti tevékenységünk nagy nyomás alatt volt, egyrészt megfelelni a vevő szigorú követelményeinek, másrészt rendszeresen késéssel szállítottunk aminek következtében nagy küzdelem volt a nagyobb szerelvények elsődleges beszállítójának maradni.  Ha egy ilyen cég mint mi késik a szállítást illetően, akkor ennek következményei komolyak és drágák lehetnek.”

A FactoryMaster megmondja nekünk, hogy mikor mit kell rendelni, és ami régen hetekbe telt az most órák kérdése.

Néhány további előny, amit a FactoryMaster biztosít a cég számára:

• Gyakran használt alkatrészek nagybani beszerzése

• Nagyobb hatékonyság, “tűzoltó” munkák csökkenése

• Időmegtakarítás a igények meghatározásával és kielégítésével

• Több millió apró megrendelés nyilvántartása alkatrész igényekké konvertálódik pár óra alatt

• A rövidebb normaidőkben megtestesülő látható

• Növekvő önbizalom a fejlesztés menedzselésében

Date

2018. október 26.

Tags

MRP

Information

Azzal, hogy belép a WinnerNet FactoryMaster Hungary Kft valamely oldalára, elfogadja az alábbi feltételeket, még abban az esetben is, ha nem regisztrált felhasználója, előfizetője a rendszer egyik szolgáltatásának sem:

Az oldalon megjelent teljes tartalom a WinnerNet FactoryMaster Hungary Kft és az Access UK szellemi tulajdonát képezik. A weblap tartalmának engedély nélküli felhasználása, másolása, publikálása tilos.