• Telefon 
  • +3623 5353-231
 
  • Kérjen ingyenes bemutatót
  • office@factorymaster.hu
 
  • Mobile
  • +3630 0975-911
Termelésirányítás és minőség ellenőrzés

Termelésirányítás és minőség ellenőrzés

Előzmények:A gépészeti és szerelvénygyártó vállalat energia ipari készülékek precíziós gyártója. A gépparkjukba végzett újabb és újabb befektetések eredménye képpen a cég képes 1.2 méter átmérőjű szerelvények gyártására. A vállalat mindössze két év alatt 40%-os forgalomnövekedést ért el.

 
Probléma 1: A cég ügyvezetőjének és egyben alapítójának egyre nehezebb feladatot jelentett a műhelyben folyó munkák ellenőrzése. És ezzel egy időben egy képzet munkaerő bázis kialakítása és bővítése.
 
Probléma 2: Az ügyvezető, aki maga is egy mérnök azt tapasztalta, hogy általában napi 12 órát dolgozott az egyre növekvő munkamennyiségek következtében. Ha éppen nem a termelést irányította, vagy új üzleteket szerzett, vagy a minőséget ellenőrizte, akkor lent volt a műhelyben  közvetlenül irányította a gyártást.
 
Probléma 3: A minőség kiemelkedő jelentőségű a vállalat számára. Mivel a vállalkozás befektetési szempontból első rangú cégek beszállítója ezért az általa gyártott alkatrészek iránti követelmények igen magasak. Az ügyvezető hajthatatlan volt a tekintetben, hogy a megnövekedett munkamennyiség nem mehet a nyomon követhetőség rovására.
 
Probléma 4: Nem tudták megállapítani, hogy melyik munka mennyi hasznot vagy veszteséget hoz.
 
Megoldás: FactoryMaster egy integrált termelésirányítási megoldás, amely a vállalkozás kulcs emberének segít a döntéshozatalban és irányításban az alábbi területeken (Értékesítési megrendelések, Gyártási megrendelések, Gyártási utasítások, Útvonal kártyák, Összetett gyártások nyomon-követhetősége, Árkalkuláció), ezáltal növelve az önbizalmát és csökkentve a ránehezedő nyomást.
 
Az ügyvezető örömmel beszélt a rendszerrel kapcsolatos észrevételeiről, “Ez egy kitűnő rendszer. Természetessé vált számunkra a használata és ma már az infrastruktúránk nyomon-követhetőségének és minőségének kulcsa. Gombnyomásra szolgáltatja nekem a szükséges információkat. Pl.: hol tart egy adott munka, ill, hogy mennyibe kerül az előállítása. Ha szükségem van egy útvonal kártya megváltoztatására, vagy egy adott gyártási utasítás sorozat kibocsátási számának felülvizsgálatára, akkor azt könnyen és gyorsan megtehetem.
 
“Sokra értékelem, hogy a rendszer további két munkaerőt takarított meg nekem (termelésirányításban, ami fejenként 10 M Ft–ot jelent évente .”
 
FactoryMaster használata előtt nagyon nagy nyomás nehezedett rám a túl hosszúra nyúlt munkaidő miatt. Becslésem szerint a rendszer kb. 40-50% terhet vett le a vállamról, továbbá a rendszer két alkalmazottat váltott ki a tervezés és a termelésirányítás területén ami fejenként és évenként  10 M Ft–ot jelent.
 
A BS EN ISO 9000 szakértőnknek és a régi és új ügyfeleinknek nagyon jó benyomásaik vannak a rendszerrel kapcsolatban .”
 
Csak néhány előny, amit az FactoryMaster jelent a gépgyár számára:
 
• Hatékony termelés
 
• Minőség ellenőrzés
 
• Magas szintű vezetési ismertetek
 
• Azt infrastruktúra szerves részeként biztosítja a folyamatos növekedés
 
• Jelentős költség megtakarítások (kb évi 20 M Ft )

Date

2018. február 22.

Tags

Minőségbiztosítás, Értékesítés

Information

Azzal, hogy belép a WinnerNet FactoryMaster Hungary Kft valamely oldalára, elfogadja az alábbi feltételeket, még abban az esetben is, ha nem regisztrált felhasználója, előfizetője a rendszer egyik szolgáltatásának sem:

Az oldalon megjelent teljes tartalom a WinnerNet FactoryMaster Hungary Kft és az Access UK szellemi tulajdonát képezik. A weblap tartalmának engedély nélküli felhasználása, másolása, publikálása tilos.