• Telefon 
  • +3623 5353-231
 
  • Kérjen ingyenes bemutatót
  • office@factorymaster.hu
 
  • Mobile
  • +3630 0975-911
Összetett beszerzési projekt sok tételes anyaglistákkal

Összetett beszerzési projekt sok tételes anyaglistákkal

Az esettanulmányban szereplő céget 3,5 évvel ezelőtt alapította két mérnök. A cégnek jelenleg 20 alkalmazottja van, akik a fröccsöntő ipar automata gépeinek tervezésére és építésére szakosodtak, (például a CD-k és DVD-k tömeggyártására alkalmas gépek, és egyre inkább a kontaktlencsegyártás).

 
Probléma 1: A tevékenység jellegéből adódóan a cégnek nagy számú Anyagszámlát kell tudni kezelni, melyek egy része még kiállítás alatt áll, más részük pedig a beszerzés folyamatában van.
 
Probléma 2: Ebben a környezetben, egy terjedelmes papírokat használó Beszerzési Rendelés Rendszer lassúvá, nehézkessé vált, és a rendelések számának növekedésével egyre több hibához vezetett.
 
Probléma 3: A gyártási folyamatnak egy igen fontos része egy projekt alkatrész ktg.-ének ellenőrzése a gyártás különböző fázisaiban, ill. a beszerzési rendelés szintjén, és annak biztosítása, hogy a tényleges ktg-ek ne haladják meg a tervezett ktg-eket. A ’lepedőnyi’ papírokkal dolgozó megoldás nem tett eleget ezeknek az elvárásoknak.
 
Probléma 4: A régi rendszer nem foglalta magában a munkabérköltség számítást. A cég olyan megoldást szeretett volna, mellyel projektenként tervezhető, rögzíthető és nyomon követhető a munkabérköltség a szerelés valamennyi fázisában.
 
Megoldás: A FactoryMaster MRP Gyártás Ellenőrző Rendszere magában foglal egy jól felépített és könnyen használható, több szintű Anyagszámla kezelőt, amelyből a Munkalapok gyorsan elkészíthetőek, és egyben alapját képezik a Projekt Beszerzési Rendeléseknek. Egy-egy projekt munkabér költségei szinte percre lebontva követhetők a szerelés során.
 
„ Több szempontból is a FactoryMastert választottuk.”, magyarázza az ügyvezető igazgató, „ A bemutató során nyilvánvalóvá vált a FactoryMaster nagyszerűsége. A Számlázó és Utókalkulációs modulok teljesen megfeleltek a tevékenységünknek, de a Beszerzési modul valahogy nem volt ’telitalálat’. Biztosítottak minket, hogy egy kis változtatással megvalósítható a projektenkénti Beszerzési Rendelés és a FactoryMaster minden várakozásunkat felülmúlta. Választásom első és legfontosabb oka a FactoryMaster rugalmas, szolgálatkész, jó hangulatú együttműködése volt.
 
Néhány további előny, amit a FactoryMaster biztosít számunkra:
 
Jól ellenőrzött Anyagszámlák, melyek könnyen másolhatók ill. módosíthatók
A Beszerzési Rendelések gyors és könnyű elkészítése
A projekt beszerzési ktg.-ek  és a még nyitott tételek figyelésének lehetősége (megrendelt, de még kiszállításra váró)
Összesített és részletezett projekt ktg.-ek
A műhely adatgyűjtőin keresztül rögzített munkabérköltségek.

Date

2018. október 26.

Tags

Beszerzés

Information

Azzal, hogy belép a WinnerNet FactoryMaster Hungary Kft valamely oldalára, elfogadja az alábbi feltételeket, még abban az esetben is, ha nem regisztrált felhasználója, előfizetője a rendszer egyik szolgáltatásának sem:

Az oldalon megjelent teljes tartalom a WinnerNet FactoryMaster Hungary Kft és az Access UK szellemi tulajdonát képezik. A weblap tartalmának engedély nélküli felhasználása, másolása, publikálása tilos.