Munkák ütemezése

Orchestrate - Munkák ütemezése

APS: Advanced Production Scheduling

Az Orchestrate – munkák ütemezése egy termelésütemezés rendszer hosszú-, és rövidtávú (napi, műszakszintű) termelési terv előállítására alkalmas szoftver, amely részletes tervet generál arra vonatkozóan, hogy a munkalapok műveleteit mely konkrét időpontban, melyik erőforráson, milyen sorrendben, sorozatnagyságban, stb. kell végrehajtani.

Kérjen bemutatót most ...

Az Orchestrate – munkák ütemezése rendszer képes figyelembe venni az összes, elsődleges vagy másodlagosnak tekintett erőforráskorlátot, ellenőrzi az anyagszükségletet, és figyeli a készletszintek alakulását. Emellett törekszik a szállítási határidők tartására, és végeredményben úgy hoz létre termelési tervet, hogy annak végrehajtásához minden szükséges feltétel adott legyen: szabad gépkapacitás, anyag, humán eroforrás, szerszám, műveletek előtti és utáni technológiai idők, stb.

A munkatervek és azok műveleteinek sorrendezése szabály alapú, történhet előre- illetve visszafelé ütemezéssel, megtartva a műveleti preferenciákat, de engedve a sarzsok bontását, végeredményben az erőforrások minél jobb kihasználtságát eredményezve.

Az Orchestrate rendszer figyeli az erőforrások időbeli rendelkezésre állását, lehetőséget biztosít az erőforrások naptárrendszerének kialakítására, karbantartására, és ezek figyelembevételére az ütemezés/újraütemezés során.

Az Orchestrate rendszer a törzsadatokat célszerűen a FactoryMaster termelésirányítási rendszer vagy más ERP rendszerből veszi, de ennek hiányában azokat saját funkcióként is képes kezelni. Az alkalmazó vállalat szempontjából tehát kívánatos az ERP integráció, és erre alkalmasn az Orchestrate APS rendszer, de az ERP megléte nem kizárólagos kritérium.

Az Orchestrate rendszer fontos része a termelési program grafikus vizualizációja. A grafikus felület alkalmas a tervezés interaktív módon, kézzel történő megváltoztatására. Az ütemezés során automatikusan előállított terv iránymutatásként szolgál, a döntés és a változtatás joga az eszköz használójának kezében van. Lehetőség van tervváltozatok készítésére, illetve a különböző alternatívák objektív módon történő összehasonlíthatósága.

Az Orchestrate rendszer alkalmazásának célja periodikus vagy váratlan eseményhez kötötten indított, és rövid idő alatt megvalósított újratervezés, ami feltételezi a gyártási terv státuszának követését. Az Orchestrate alkalmazásához ennek megfelelően a terv folyamatos követésére, továbbá a rendelések és műveletek státuszának rögzítésére van szükség.

 

 

 

A rendszer nagy erőssége az ütemezés sebessége. Egy átlagos gyár ütemezését néhány percek alatt el lehet végezni. Az ütemezés eredménye jól áttekinthető, grafikus vagy táblázatos nézetekben jelenik meg.

A felhasználó saját tervezési algoritmusokat is kialakíthat, amelyekkel saját üzleti logikájára szabhatja a rendszer működését.

 

 

 

© WinnerNet FactoryMaster Hungary Kft Adószám: 12335172-2-13 Cégj.sz: 13-09-085583
Székhely - Levelezési cím:
WinnerNet - FactoryMaster Hungary Kft H-2092 Budakeszi, Gábor Áron u. 103/A
T: +3623 535-231 T: +3630 308-3119
WinnerNet - FactoryMaster Hungary Kft H-2040 Budaörs, Teller Ede krt. 141.
T: +3623 535-231 T: +3630 600-8542